Blues Peer was goed zelfs zonder echte uitschieters!

b-b-king

Vrijdag de 13de mochten The Bottle Comets de tent openen op de achtentwintigste editie van het Belgium rythm en blues festival, het zou een verrassende dag worden omdat niemand minder dan Helmut Lotti er zou aantreden met aan zijn zijde het Belgisch blues icoon Roland. De aanzet was goed maar op het einde van hun set begonnen ze een beetje te enthousiast te worden zodat het niet echt mooi meer was.

Dag twee begon met goede verwachtingen en mooie namen op de affiche zoals Keb’Mo’ Band, John Mooney, Nick Lowe, Kenny Wayne Shepherd en John Kay en Steppenwolf.
De ster van de dag was wel Kenny Wayne Shepherd, deze wist de gitaarriffs als een tsounamie over het publiek te sturen en dit zeker bij ‘voodoo child’ waar Kenny ook een Jimike deed door zijn gitaar in zijn nek te werpen. Eerder op de dag liet Nick Lowe de tent heen en weer wiegen op het ritme van de regen.
Afsluiter van dag 2 was voor John Kay en Steppenwolf, deze heren van ‘Born to be wild’ konden het volk niet echt boeien met als resultaat dat de doorweekte bluesfans vroegtijdig huiswaarts keerden.

Zondag al de derde dag van dit festival waren de verwachtingen hoog gespannen met de komst van Ten Years After en B.B. King.
Maar er werd ook met hoge verwachtingen uitgekeken naar het allerlaatste concert van El Fish, deze bluesband van eigen bodem onder de vleugels van mondharmonicavirtuoos Steven De Bruyn kreeg de intussen mooi volgelopen tent aan het feesten zeker ook toen op het einde van hun set Roland de rangen kwam vervoegen.
Als afsluiter was de legendarische B.B. King voorzien, deze zette naar de mening van velen een goede maar soms wat zielige set. Zo zat een rustige maar geslaagde derde dag er ook weer op en konden alle drenkelingen van de intussen tot één grote plas geworden wei geëvacueerd worden.

Het vierdaagse festival werd afgesloten door CCR-legende John Fogerty, deze 67 jarige was drie jaar geleden al te gast in Peer. Dat John Fogerty nog altijd in de smaak valt was te zien aan een tot in de nok gevulde tent en dit ondanks de niet malse inkomprijs. Het mag wat kosten voor de echte fans! John tapte van begin tot einde aan het goed gevulde vat vol hits.
Dit feest van deze laatste avond hebben we de voorgaande dagen toch wel wat gemist maar al bij al was het toch een toffe editie die lang zal bijblijven als de natste ooit! (PC)

You must be logged in to post a comment Login